talet,

Att bero på talet jag skrev om att jag skulle ha förra veckan, det gick skitdåligt, är riktigt besviken på mig själv och kommer behöva göra om det vid något uppsamlingstillfälle senare nu i vår, BLÄ!


jobbajobbajooobba,

Nu tänker jag inte göra som vanligt och be om ursäkt för jag inte bloggat på en vecka. My blog my rules. Jobbade första gången på nya jobbet i lördags och det gick jättebra. Var lite kaos i början då vi inte hade någonstans att ställa vårt lilla rum där vi skulle ha ansiktsmålningen men till slut fick vi en bra plats precis vid ingången. Var hur kul som helst att måla barnen och att se deras leenden när man var klar var helt underbart. Helt otroligt att jag kommer få betalt för att göra något som är så kul. Nästa jobbtillfälle blir på torsdag nästa vecka och då blir det hemma i mitt älskade Västerås, woopwoop.Lite trött och sliten kanske, haha. Men var väldigt mycket att göra i stort sätt hela tiden så.


grrr,

Jag har fått extrajobb, hos aktivgruppen. Så hädanefter blir det ansiktsmålning, ballongskulptering, pyssel och kickoffer och massa skoj.


pensionärer,

Hej på er!
Idag är det en glad Fia som sitter här bakom skärmen. Idag har vi haft ett uppsamlingstillfälle med retoriken och jag var tuvngen att göra om ett tal. Anledningen var att jag inte tog tillräckligt många pauser och körde på i för snabbt tempo. Tesen till mitt tal var att ryggsäcken är förträfflig, min målgrupp var pensionärsföreningen och jag skulle få dem engagerade. Talet gick jättebra och fick höra att det här talet var det bästa jag gjort, vilket gjort att jag är på riktigt bra humör nu. Solen lyser också, yttligare en sak som gör mig på bra humör. Så nu är det skitsamma att magen värker och jag måste plugga hela kvällen (okej ska iväg och träna lite också). Ikväll måste jag gå och lägga mig i skaplig tid också, ska nämligen göra något spännande imorron. Berättar mer om det då,

MJAO!


ajjabajja,

Ajjabajja Fiffi som inte skriver flitigt i bloggen! Och sen när jag väl gör det blir det hur långa inlägg som helst eftersom jag då har så mycket att skriva, haha.

Skolan går helt okej. Just nu håller vi på med övertygande tal som ska hållas på onsdag och torsdag. Mitt tal kommer handla om varför man borde bli orangutangfadder. Har ni tur och talet går bra kommer jag lägga upp det här sen. Det spelas ju in varje vecka, men det kanske inte jag har berättat för er? Nåja, varje vecka när vi håller tal spelas det in så vi kan se oss själva. I början tyckte jag det var lite jobbigt att se sig själv så där, men det har varit bra.

Dagens i-lands problem är vilken förskräcklig träningsvärk jag har. Mallan utmanade mig på gymmet igår och tyckte jag skulle ha som mål att springa/gå 5 km på under 25 minuter på Crosstrainingmaskinen. Sen berättade hon att hon klarat det på under 23 minuter tidigare i veckan. Så då försökte jag slå det och lyckades nästan, klarade på 23.31.

Nu ska jag återgå till talskrivandet,
MJAO!


val,

Hade riktigt svårt att somna igår kväll/i natt, skräll va? Nej, men har precis som maami svårt att somna och när jag väl somnat så kan jag vakna flera gånger vilket är ganska drygt men det var inte det jag tänkte skriva om. När jag inte kunde somna igår for mina tankar iväg långt bort och jag började tänka på olika val. Val som gör oss till dom vi är och dom vi vill vara. Tänk vad mycket vi kan vara med att bestämma egentligen. Jag menar okej, det finns lagar och regler som säger hur vi ska vara men vi har ett val om vi vill följa dom eller inte. Alla val vi gör medför olika sorters konsekvenser och det är vi medvetna om och ah ni kanske märker redan nu hur tankarna far iväg i bara det här inlägget? Det jag vill ha fram med den här texten är att vi ska tänka på våra val här i livet,

MJAO!


hej,

En vecka sen sist men jag lovar, jag har inte övergivit er.

I fredags var jag på hockey med en sjuk systeryster, hon kunde knappt prata utan det var jag som höll låda hela kvällen. Haha. Matchen var väl ingen höjdare då lagen inte kämpade speciellt mycket, okej det blev många mål men det kändes som bägge lagen "safade" lite grann. Örebro för dom inte vill skada några spelare till kvalmatcherna, Vik för dom egentligen inte hade något att spela för. Om Vik hade vunnit deras match som dom hade på onsdan tror jag att fredagens match hade varit mycket bättre.

Lördan inleddes med långpromenad med min nyfunna vän Joanna. Solen sken och det var typ 8 grader. Svårt att förstå att våren redan är här, det är lixom bara mars. Efter promenaden var jag hemma ett tag sen bar det iväg till min vän Aleksandra och festligheter.

I söndags tvättade jag och började med retorikuppgiften som skulle vara inne idag.

Igår hade jag heldag i skolan, förmiddagsföreläsning mellan 8.15-10.00, pauseuppgift/lunch sen lektion igen mellan 13.15-15.00. Och det är här jag borde klaga över att jag hade lång dag och bullshit, och det trodde jag även att jag skulle göra. Men föreläsningarna var givande, gjorde pausuppgiften med roligt folk och det blev en sjutimmars dag i skolan. Skolan ska ju egentligen vara som ett heltidsjobb och det är åtta timmar, eller nio med lunch och rast inräknad, per dag. Under mina år på universitetet har vi ändå haft det soft med mina kurser, det har sällan varit dubbelföreläsningar och behövt vara i skolan en hel dag. Så jag ska inte klaga.

Retorikuppgiften jag började med i söndags har jag gjort klart nu på morronen, gick upp klockan sju. Den skulle vara inne klockan tio och när jag vaknade för en timme sen kände jag att jag lika gärna kunde gå upp och göra klart den. Så check, förra veckans uppgift inskickad! Klockan tio ska jag träffa Anna så ska vi börja med den här veckans uppgift. Vi ska tillsammans skriva och sedan hålla ett lovtal om något. Tio får vi reda på vad det är vi ska hålla lovtal om för något, så det ska bli spännande.

Nu blev det ganska mycket text här, men antar att det inte gör något. Ni läser ju ändå min blogg för ni är intresserade av vad som händer i mitt liv och där är en snabbsummering av dom senaste dagarna. Gör nog nått roligare/mer personligt inlägg lite senare idag. Så håll till godo mina kära vänner.  
MJAO!


RSS 2.0